MTK Häme

MTK Hämeeseen kuuluu lähes 9 000 jäsentä. Alueella toimii 22 MTK-yhdistystä, joihin nämä maanviljelijät, metsänomistajat ja maaseutuyrittäjät ovat järjestäytyneet paikallisesti.

Maantieteellisesti MTK Hämeen alue kattaa kokonaisuudessaan Kanta-Hämeen. Päijät-Hämeestä mukaan kuuluvat muut kunnat paitsi Orimattila. Pirkanmaasta MTK Hämeeseen kuuluvat Akaa (poislukien Viiala), Kuhmoinen, Urjala ja Valkeakoski.

MTK Häme valvoo maakuntatasolla

Maataloustuottajien liitto vaikuttaa maakunnan kehittämiseen. Se hoitaa maakunnallista edunvalvontaa muun muassa maakuntakaavoituksessa, ympäristöluvissa ja suojeluohjelmista päätettäessä.

Liitolle tärkeitä ovat maakunnalliset yhteistyökumppanit, esimerkiksi Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus), aluehallintovirasto (AVI), maakuntaliitto ja metsäkeskus. Jäsen voi olla yhteydessä liiton luottamus- ja toimihenkilöihin ja saada sitä kautta apua. Hän voi vaikuttaa päätöksentekoon tuomalla esiin omat näkemyksensä.

Osallistu ja vaikuta päätöksentekoon.
Liiton johtokunta kokoustaa n. 10 kertaa vuodessa. Oheiseen taulukkoon on kerätty kuluvan vuoden varmat kokouspäivät mahdollisine aiheineen. Haluatko vaikuttaa? Ole yhteydessä johtokunnan jäseniin ja voit saada asiasi johtokunnan käsittelyyn. Johtokunnan yhteystiedot löydät sivun alareunasta.


MTK-yhdistys valvoo etuja paikallistasolla

Yhdistys valvoo jäsenten etuja paikallisella ja kuntatasolla. Näitä asioita ovat muun muassa maankäyttö- ja kaavoitusasiat, suojelu- sekä rakentamisasiat. Yhdistyksellä on merkittävä rooli yhteydenpidossa kuntiin. Jäsen voi edunvalvonta-asioissa ottaa yhteyttä maataloustuottajien yhdistyksen puheenjohtajaan tai sihteeriin.

Lisää toiminnastamme