Maaseutunuoret

 EtelämanutMTK maaseutunuoret,
Maaseutunuoret -ryhmä
 @etelamanut
EteläMaNujen avoin WhatsApp-ryhmä


Etelän maaseutunuorten vuosi 2024

8.3. Pulkkamäki-ilta Kalpalinnassa
12.3. Pirtelöt Mustialassa
13.4. Sählyturnaus Hämeenkoskella
22.12. Joulutulet

Maaseutunuoret ovat alle 35-vuotiaita MTK:n jäseniä; nuorta vimmaa, asioita liikkeelle laittava voima. Maaseutunuoret ovat tekeväisten ihmisten porukka, johon kaikki ovat tervetulleita mukaan. Yhdistävänä tekijänä maaseutunuorilla on halu vaikuttaa maaseudun asioihin. Toiminnassa on mukana maataloustuottajia, maaseututyrittäjiä, yhteistyökumppaneita, alan opiskelijoita.

Useissa tuottajayhdistyksissä on maaseutunuorten kerhoja ja liitoissa sekä Keskusliitossa on maaseutunuorten valiokunnat. Valiokunnissa paneudutaan maaseudun ajankohtaisiin kysymyksiin etenkin nuorten näkökulmasta, nostetaan esiin nuorten näkökulmia ajankohtaisiin asioihin ja viedään niitä eteenpäin järjestössä. Kerhoissa toiminta on hauskaa yhdessäoloa, ammattiasioita ja kouluttautumista järjestötyöhön. Haluamme kehittää maaseutunuorten näkyvyyttä, toiminnan avoimuutta, viestintää ja koulutusta.

Maaseutunuoret tekevät opinto- ja tutustumismatkoja ja järjestävät juhlia ja tapahtumia. Näitä ovat MTK-Keskusliiton järjestämät, maaseutunuorille suunnatut tapahtumat ja liittojen ja yhdistysten sekä kerhojen toteuttamat tapahtumat. Ole mukana menossa!

Maaseutunuorten tapahtumista Hämeen alueella tiedotetaan mm. nettisivujemme ajankohtaisvirrassa ja Facebookissa. Ajankohtaista-osion tapahtumakalenterista näet myös tulevia tapahtumia.

MTK Hämeellä on MTK Uudenmaan ja SLC:n kanssa yhteinen maaseutunuorten valiokunta, joka kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa.

Hämeen edustajat valiokunnassa vuonna 2024:
Janne Karkkula, Hauho, 0503279640, janne[ at ]karkkula.net
Eemi Kirjavainen, Kylmäkoski, 0400 90 9097, eemi.j.kirjavainen(a)gmail.com
Satu Mäkelä, Janakkala, 050 3421 724, satu.makela(a)pp2.inet.fi
Salla Niemi Loppi, 040 9636312, salla-niemi[ at ]hotmail.com
Sanna Varsaluoma-Upola, Asikkala 040 840 8604, sanna.varsaluoma(a)hotmail.com
Varajäsen: Martti Klemelä, Lounais-Häme, 0505451942, martti.klemela(a)gmail.com

MTK Hämeen maaseutunuorten asiamiehenä toimii Elina Nummela elina.nummela@mtk.fi 040 823 66 15
MTK maaseutunuorten valiokunnassa eteläisten liittojen edustajana Niko Rytsä, Vihti
MTK:n johtokunnassa nuorten edustajana Susanna Valtonen, Hämeenlinna

Maaseutunuoret?

Tutustu nuoriin ja lupaaviin maaseutunuorten omilla nettisivuilla. Sivuilta löydät myös ajankohtaiset tapahtumat niin Hämeessä kuin muuallakin Suomessa.
Maaseutunuoret