Takaisin Tuulivoimaa Hämeeseen

Ajankohtaista

Tuulivoimaa Hämeeseen

11.11.2022

Tuulivoimaa Hämeeseen

Tuulivoimaa suunnitellaan ja rakennetaan kiihtyvällä tahdilla myös Hämeessä. Maakuntaliitot ovat tehneet selvityksiä potentiaalisista tuulivoimatuotantoalueista.

Selvitykseen liittyen Päijät-Hämeen liitto järjestää avoimen yleisötilaisuuden ti 22.11. klo 17-19. Linkki selvityksen materiaaleihin ja yleisötilaisuuteen:
https://paijat-hame.fi/alueidenkaytto-ja-liikenne/tuulivoimaselvitys/

Kanta-Hämeen selvitykseen liittyvä tilaisuus pidettiin jo, linkki Kanta-Hämeen selvitykseen:
https://www.hameenliitto.fi/hameen-tuulivoimaselvitys/

MTK Häme järjestää jäsenilleen yhdessä metsänhoitoyhdistysten kanssa jäsentilaisuuksia vielä joulukuun aikana. Päijät-Hämeen tilaisuus pidetään maanantaina 12.12.2022 klo 17-19. Tarkempi aikataulu ja ohjelma tiedotetaan vielä erikseen.

MTK:n jäsenenä saat palveluita myös tuulivoima-asioissa. Kesällä julkaistiin käytännönläheinen tuulivoimaopas maanomistajille:
https://www.mtk.fi/-/tuulivoimaopas_2022

Tuulivoimasta on järjestetty myös useampi jäsenwebinaari, joista viimeisin tuuli- ja aurinkovoimasta 24.10. Tilaisuuden tallenteen voit katsoa jäsentunnuksin kirjautumalla Oiva-verkko-opistosta: https://moodle.mmg.fi/mtk/login/index.php

Sopimusasioissa saat lisäksi yleisen tason neuvontaa MTK:n asiantuntijoilta ja neuvotteluapua Arviointikeskuksesta, jonka palveluista saat MTK:n jäsenenä alennusta. https://arviointikeskus.fi/tuulivoimalan-vuokrasopimus-maanomistajan-kannalta/