null Tehdään yhdessä kotimaisen ruuan arvon kunnianpalautus! -tempaus 18.4.19

Tiedote

Tehdään yhdessä kotimaisen ruuan arvon kunnianpalautus! -tempaus 18.4.19

15.4.2019

 Tiedote/ kutsu

MTK Hämeen maaseutunuoret

Tehdään yhdessä kotimaisen ruuan arvon kunnianpalautus!

Pääsiäisen alla MTK Hämeen maaseutunuoret haluavat muistuttaa kotimaisen ja paikallisen ruoan puhtaudesta, laadusta ja saatavuudesta. Kotimainen ruoka on vastuullisesti tuotettua ja turvallista.

Suomalaisen ruoantuotannon avaimet ovat puhdas ympäristö sekä vastuullinen tuotanto. Suomen talvi puhdistaa pellot taudeista ja tuholaisista. Kesä tuo tuotteisiin maun. Suomalainen ruoka tulee valtaosin perheviljelmiltä, jotka tuottavat ruokaa kestävillä menetelmillä sukupolvesta toiseen. Antibiootteja käytetään vain sairauksien hoitoon, ei ennaltaehkäisevästi. Ruoan turvallisuus ja tautivapaus on tärkeää läpi tuotteen elinkaaren.

Kun valitset kotimaisen tai paikallisen tuotteen, on sen alkuperä tiedossa pellolta pöytään. Suomalainen tuottaja on ylpeä vastuullisesta työstään ja tuotteistaan. Kotimainen ruoka on siis arvonsa ansainnut.

MTK Hämeen maaseutunuoret jakavat torstaina 18.4.2019 kello 14.00 alkaen K-Citymarket Tiiriön edustalla noin 300 pussia Tiirinkosken Tehtaan härkäpaputuotteita kannustaen kuluttajia kokeilemaan kotimaisia kasvivalkuaisia tuontivalkuaisen, kuten soijan sijaan. Tuotteen mukaan saa reseptin sekä tietoa kotimaisesta ruoantuotannosta.

MTK Lounais-Hämeen maaseutunuoret jakavat 200 kennoa Liuhilan tilan kanamunia torstaina 18.4.2019 kello 14.00 alkaen K-Citymarket Forssan edustalla. Kotimainen kanamuna on salmonella vapaa.

Tapahtuman järjestää MTK Hämeen maaseutunuoret, jotka toivottavat kaikki tervetulleeksi keskustelemaan ruuantuotannosta ja paikallisesta maataloudesta.

Lisätietoja: susanna.valtonen@mtk.fi tai 044 9737400