Takaisin Parvelta tärähtää 4/2022: Leveämmillä harteilla eteenpäin

Blogi – Jäsenyys

Parvelta tärähtää 4/2022: Leveämmillä harteilla eteenpäin

19.12.2022

Vietimme MTK Hämeenkosken 100-vuotisjuhlia heinäkuisena lauantaina vuonna 2017 hyvän ruuan ja iloisen jäsenjoukon kanssa. Tuohon, nyt yli 100-vuotiseen edunvalvontamatkaan on mahtunut monenlaisia pienen maalaispitäjän tapahtumia aina maatalousnäyttelystä koululaisten maatilapäiviin. Meille Hämeenkoskella maa- ja metsätalous on aina ollut iso osa pitäjän sielua. Muistan kun vuonna 2013 esittelimme silloisen Hämeenkosken kunnan valtuutetuille lukuja, joista selvisi, että Hämeenkoski on Hämeen alkutuotantoriippuvaisin kunta. Kunnan ansiotuloista 44% tuli maa- ja metsätaloudesta. Pienessä kunnassa oli helppo hoitaa tuottajien ja virkamiesten sekä luottamushenkilöiden suhteita. Valtuutetuista oli iso osa itsekin MTK-laisia.

Vuoden 2016 alusta meistä tuli osa Hollolan kuntaa. Kuntaliitoksen myötä oli entistä tärkeämpi olla perillä ison kunnan kaavoituksista tai ympäristömääräyksistä. Olemme pyrkineet antamaan lausuntoja kaikkeen, mikä vähänkin on liipannut maa- tai metsätalouden harjoittamista ja meitä on myös kuunneltu. Kuntaliitoksen alusta asti olemme tehneet hyvää yhteistyötä MTK Hollolan kanssa. Onhan meillä ollut yhteinen tavoite paikallisessa edunvalvonnassa.

Maailma menee eteenpäin ja meistä aika oli nyt kypsä yhdistää voimamme MTK Hollolan kanssa. Leveämmillä harteilla voimme saada viljelijän ja metsänomistajan äänen paremmin kuulumaan täällä Salpausselän juurella. Ensi vuoden alusta Hollolan ja Hämeenkosken tuottajien jäsenkorteissa lukee MTK Salpausselkä.

Saara Kukkonen
MTK Hämeenkosken sihteeri 2013-2022