Takaisin Parvelta tärähtää 2/23: Avoimet maatilat-Taste of Häme, se meidän tapahtuma

Blogi – Maaseudun edunvalvonta

Parvelta tärähtää 2/23: Avoimet maatilat-Taste of Häme, se meidän tapahtuma

05.06.2023

Se on Outi täältä Vanajantien toimistolta moro. Minun duuni on tänä kesänä koordinoida Avoimet maatilat - Taste of Häme -tapahtuma kasaan. Tapahtuma on jo noin kuukauden päästä ja vauhti kiintyy kuin Valtralla alamäessä.

Oikein piti laskea helmitaululla, mutta kyllä, Avoimet maatilat - Taste of Häme järjestetään jo seitsemännen kerran. Ei huonosti vedetty. Vain hyvät tapahtumat kantaa näin monta vuotta.

Tänäkin vuonna on ilmoittautunut hieno otos hämäläisiä helmiä kohteiksi. Joukossa on maatiloja, panimoita, marjatiloja, museoita, ravintoloita, kahviloita jne. Kaikkia kohteita yhdistää rakkaus maaseutuun ja suomalaiseen ruokaan.

Hämäläistä ruokaa ja maaseutuyrittäjyyttä siis juhlitaan Hämeen oman lähiruokafestarin eli Avoimet maatilat - Taste of Häme -tapahtuman pääpäivänä eli lauantai 8.7.2023 klo11-16.

Tapahtumaa on aloitettu täällä "kulisseissa" järjestämään jo kevättalvella. Tapahtuman päivämäärä on edelleen sama kuin ensimmäiselläkin kerralla vuonna 2016 eli heinäkuun toinen lauantai.

Vaikka jokainen kohde rakentaa juuri omanlaisensa tapahtuman, emme ole täällä toimistolla ihan peukaloita pyöritellyt. Teemme täällä kovasti yleistä koko tapahtuman markkinointia. Nyt on jo lähtenyt muutama lehdistötiedote ja vielä on ainakin yksi lähdössä. Kohteiden esittely on käynnistynyt Taste of Häme- somekanavissa Facebookissa ja Instagramissa. Kenttäpäällikkö Elina kiertää kohteita kuvaamassa materiaalia lyhyisiin mainosvideoihin kohteittain. Tapahtumaa markkinoidaan myös MTK Hämeen Tiktokissa.

Minun duunini tapahtumakoordinaattorina on hyvin monipuolista. Tässä saa olla oman elämänsä graafikko tehdessään mainoksia someen ja printtimediaan, somepersoona tehdessä sisällöntuotantoa sosiaaliseen mediaan ja sanaseppo kirjoittaessaan artikkeleita kotisivuille. Työpäivät ovat hyvin mielenkiintoisia ja työntäyteisiä.

Tämän tyyppiset tapahtumat ovat parasta kuluttajamarkkinointia. Tässä ei ole mitään päälleliimattua, vaan jokainen kohde on oma aito itsensä. Omasta kokemuksesta tiedän, että päivä on kohteille raskas, mutta samalla tavattoman antoisa. Kiitos kaikille jo kohteeksi lähteneille!

Voit ilmoittautua mukaan kohteeksi: https://www.lyyti.fi/reg/avoimetmaatilat2023