Takaisin Maatilojen tulevaisuus turvattu: MegaBoosti-hanke helpottaa omistajanvaihdoksia taloudellisesta ja inhimillisestä näkökulmasta

Tiedote

Maatilojen tulevaisuus turvattu: MegaBoosti-hanke helpottaa omistajanvaihdoksia taloudellisesta ja inhimillisestä näkökulmasta

24.05.2024

Lehdistötiedote 

Julkaisuvapaa: Heti 

Maatilojen tulevaisuus turvattu: MegaBoosti-hanke helpottaa omistajanvaihdoksia taloudellisesta ja inhimillisestä näkökulmasta 

Uusi MegaBoosti-hanke on käynnistynyt, ja se lupaa tuoda muutoksia maatilojen omistajanvaihdoksiin. Hanke tarjoaa kattavaa tukea sekä uusille yrittäjille että luopuville viljelijöille, huomioiden sekä taloudelliset että inhimilliset arvot. 

MegaBoosti-hankkeen tavoitteena on helpottaa maatilojen sukupolvenvaihdoksia ja omistajanvaihdoksia tarjoamalla kokonaisvaltaista tukea. Hanke keskittyy erityisesti seuraaviin osa-alueisiin: 

  • Omistajanvaihdosprosessi: Autetaan uusia yrittäjiä ja luopuvia viljelijöitä suunnittelemaan ja toteuttamaan onnistuneita omistajanvaihdoksia 

  • Inhimillinen näkökulma: Huomioidaan sukupolvien välinen yhteistyö ja tuetaan henkistä hyvinvointia koko prosessin ajan. 

  • Koulutus ja mentorointi: Tarjotaan koulutusta ja mentorointia uusille viljelijöille, jotta he voivat menestyä maatilan pyörittämisessä. 

  • Maatalouden julkikuva: Monipuolistetaan maatalousyrittämisen imagoa ja lisätään oppilaitosten tunnettuutta. 

Hankkeen merkittävyys ja vaikutus 

"Omistajanvaihdos on usein yksi maatilan suurimmista muutoksista. MegaBoosti-hankkeen avulla haluamme tehdä tästä prosessista sujuvamman ja kestävämmän," kertoo hankkeen projektipäällikkö Elina Nummela. "Tavoitteenamme on varmistaa, että sekä uudet yrittäjät että luopuvat viljelijät saavat tarvitsemansa tuen taloudellisesti ja henkisesti." 

Tukea jokaiselle maatilalle 

MegaBoosti-hanke on suunniteltu vastaamaan erilaisten maatilojen tarpeisiin, oli kyseessä sitten perinteinen perhetila tai suurempi maatalousyritys. Hanke tarjoaa räätälöityjä ja monipuolisia sisältöjä mm. podcastin muodossa, jotka auttavat varmistamaan maatilan jatkuvuuden ja menestyksen.  

Yhteistyössä vahvemmat 

MegaBoosti-hanke toteutetaan yhteistyössä MTK Hämeen, MTK Kaakkois-Suomen, MTK Uudenmaan ja SLC Nylandin kanssa. Yhteistyö näiden organisaatioiden kanssa takaa hankkeen laajan asiantuntemuksen ja kattavan tuen koko prosessin ajan. 

Osallistuminen ja lisätiedot 

Kaikki maatilojen omistajanvaihdoksista kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan MegaBoosti-hankkeeseen. Lisätietoja hankkeesta ja osallistumisohjeet löytyvät hankkeen verkkosivuilta osoitteessa https://hame.mtk.fi/megaboosti. 

Lisätietoja: 

Elina Nummela 
Projektipäällikkö,  
MegaBoostia Hämeen maatalous- ja maaseutuyrittäjyyteen -yhteistyöhanke 
040 823 6615 
elina.nummela@mtk.fi 

MegaBoosti-hanke on Euroopan maaseuturahaston rahoittama yhteistyöhanke. Hankkeen toteutusaika on 2024-2026.