null Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli tarjoaa kasiluokkalaisille mahdollisuuden tutustua suomalaisiin raaka-aineisiin

Ajankohtaista

Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli tarjoaa kasiluokkalaisille mahdollisuuden tutustua suomalaisiin raaka-aineisiin

25.10.2020

MTK on tehnyt Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmallin kahdeksasluokkalaisille. Mallin tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta ruoanvalmistukseen sekä parantaa heidän ruoanvalmistustaitojaan. Samalla malli tutustuttaa oppilaat suomalaiseen ruokaan ja ruuantuottajiin. 

Tulevaisuuden kuluttajia, yläkoululaisia kiinnostaa yhä enemmän, mitä he syövät sekä miten ja missä ruoka on tuotettu. Ruokakasvatus onkin koko ajan yhä tärkeämpää, sillä lasten ja nuorten ymmärrys ruuasta ja sen matkasta pellolta ruokapöytään on heikentynyt samalla, kun ruuan valmistaminen alkuperäisistä raaka-aineista on vähentynyt. Myöskään ruuan vaikutusta ympäristöön, terveyteen ja hyvinvointiin ei aina ymmärretä riittävästi.

MTK:n Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli on tehty kotitalousopettajile helpoksi toteuttaa.  Paikallinen MTK-yhdistys toimittaa ruokakasvatusmallin materiaalin, hankkii kotimaisia raaka-aineita ja vie ruokakassin kotitalousopettajalle. Kokkaamisesta ja herkuttelusta huolehtivat opettajat ja oppilaat.

Kokkaa kotimaista -materiaalin sisältö:
-    Ruokakassi kotimaisista raaka-aineista. Sisältää raaka-aineet sekä pää- että jälkiruokaan. 
-    Oppitunnin aluksi pidettävä teoriaosuus suomalaisesta ruuantuotannosta (noin 30 minuuttia, Moodle).


•    Kahoot-tietovisa opiskeltujen asioiden kertaamiseen (Moodle).
•    Reseptit kahteen pääruokaan ja yhteen jälkiruokaan. 
•    Oppilaille jaettavat reseptivihkoset (myös sähköinen tulostusasemoitu versio). 
•    Sähköinen Opettajan opas linkkeineen. 

Kurkkaa oma MTK yhdistyksesi TÄÄLTÄ.

Tunniste: #kokkaakotimaista

 

Katso lisää:

Kokkaa kotimaista - opettajan opas tästä.

Kokkaa kotimaista - oppilaan vihkonen tästä.

 

Lisätietoja kampanjasta Hämeessä:

Susanna Valtonen , susanna.valtonen@mtk.fi, 044 9737400