null Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli 8. luokkalaisille

Ajankohtaista

Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli 8. luokkalaisille

25.8.2021

Hei kotitalousopettaja/rehtori Hämeessä!

MTK:n Kokkaa kotimaista- ruokakasvatusmalli sai alkunsa viime vuonna. Malli sai erittäin hyvän vastaanoton kouluissa (https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.1320082) ja nyt tälle toiminnalle on tulossa jatkoa syksyllä 2021.

MTK on tehnyt Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmallin kahdeksasluokkalaisille. Mallin tavoitteena on kertoa suomalaisesta alkutuotannosta herkullisella ja konkreettisella tavalla. Samalla malli herättelee kokeilemaan itse kokkaamista, tutustuttaa oppilaat suomalaiseen ruokaan, ruuantuottajiin ja suomalaiseen, rikkaaseen ruokakulttuuriin. Tämän vuoden pääraaka-aineita ovat kasvikset, possun liha ja marjat.

Syksyllä pääsette kokkaamaan kahdeksannen luokan valinnaisaineryhmien kanssa kotimaisista raaka-aineista. MTK tarjoaa käyttöönne Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmallia, joka tukee yläkoulun kotitalousopettajaa opetussuunnitelman toteuttamisessa. Materiaaliin voitte tutustua Moodlessa: https://moodle.msl.fi/course/view.php?id=25

Mukaan lähteville kouluille paikallinen Maataloustuottajien yhdistys toimittaa reseptit pääruokaan ja jälkiruokaan sekä herkulliset kotimaiset raaka-aineet ruokien valmistamiseen. Ruokakassit, niiden toimitus ja reseptimateriaalit ovat kouluille maksuttomia.

Tuottajayhdistykset ovat päävastuussa ruokakassien toimituksista kouluille. MTK Häme on mukana toteuttajana erityisesti suuremmissa kaupungeissa. Tuottajayhdistykset ja yhteystiedot täällä: https://hame.mtk.fi/yhdistykset

Annamme mielellämme lisätietoa kaikkiin kampanjaa koskeviin kysymyksiin! 

 

Yhteyshenkilöt:

Päijät-Häme + Kuhmoinen: Elina Nummela, elina.nummela@mtk.fi, 040 823 6615

Kanta-Häme + Urjala & Akaa: Susanna Valtonen, susanna.valtonen@mtk.fi, 044 973 7400

 

Ystävällisin terveisin

Elina & Susanna