Takaisin Johtokunnan kokoustiedote 5/2024

Tiedote

Johtokunnan kokoustiedote 5/2024

20.06.2024

MTK Hämeen johtokunnan tämän vuoden viides läsnäolokokous oli 7.6.2024 Iitissä. Johtokunta kokoontui maaseutumatkailu Lomakivessä kauniin maalaismaiseman keskellä.

Päivän aluksi Iitin kunnan hallinto- ja talousjohtaja Tuomas Rimpiläinen oli mukana aamukahvilla, jonka jälkeen hän toi Iitin kunnan tervehdyksen kokoukselle. Iitissä on meneillään useampia bioenergiaan liittyviä hankkeita ja kunnan pitkäaikainen tavoite ja edunvalvonnallinen toimi, VT 12 uusi tielinjaus näyttäisi olevan saamassa rahoitusta. Asiasta odotetaan ratkaisua valtion syksyn budjettiriihen jälkeen.

Kokouksessa käytiin tiiviisti läpi valiokuntien pöytäkirjat sekä liiton puheenjohtajan, keskusliiton johtokunnan jäsenten sekä liiton johtokunnan jäsenten ajankohtaiset tilannekatsaukset.

Liitto on saanut myönteisen rahoituspäätöksen Hämeen Ely-keskukselta MegaBoosti-hankkeelle. Hankkeen missiona on edistää omistajanvaihdosten toteutumista Hämeessä, vaikuttamaan niiden onnistumiseen sekä toisaalta päivittämään maatalous- ja maaseutuyrittämiseen julkikuvaa ja houkuttelevuutta.

Avoimet maatilat -tapahtuma suunnitteilla myös ensi vuodeksi, jolloin se olisi la 12.7.2025.