null Töitä Suomesta

Ajankohtaista

Töitä Suomesta

6.4.2020

MTK:n, ProAgrian ja Suomen Kylät ry:n palvelu töitäsuomesta.fi auttaa työnhakijoita ja työnantajia kohtaamaan. Tavoitteena on myös auttaa avuntarjoajia ja avuntarvitsijoita löytämään toisensa koronakriisissä.

Maaseudulla tarvitaan 16 000 ulkomaista kausityöntekijää, joiden maahantulo on nyt uhattuna. Lisäksi sairastuminen tai karanteeni voivat nopeasti muuttaa tilannetta maaseudun yrityksissä. Tähän tarpeeseen töitäsuomesta.fi antaa apua.

Palvelussa voi ilmoittautua työnhakijaksi sekä hätäavuksi yritysten ja ihmisten auttamiseksi. Opiskelijat ovat mukana talkoissa; alan opiskelijoita on ilmoittautunut niin hätäavuksi, kesätöihin kuin työharjoittelupaikan hakijoiksi. Hätäapua tarvitsevat, työntekijää etsivät tai harjoittelupaikkaa tarjoavat yritykset voivat hakea palvelusta auttavia käsiä. Työnantajien kannattaa ilmoittaa nyt palvelussa avoimista työpaikoistaan – moni käy katsomassa ja etsimässä paikkoja. Palvelun käyttöönottoon saa tarvittaessa apua.

MTK:n perustama Töitäsuomesta.fi-palvelu avattiin kaksi vuotta sitten auttamaan maaseudun työvoimapulassa. Viime kuukaudet MTK, ProAgria ja Suomen Kylät ovat Maaseutupolitiikan neuvoston maaseudun tutkimus- ja kehittämisvaroilla kehittäneet palvelua entisestään. CoReorient Oy:n toteuttama palvelu oli tarkoitus avata uudelleen vasta myöhemmin tänä vuonna, mutta koronakriisissä auttamiseksi palvelu avattiin jo nyt uudelleen.

Lisätietoa palvelusta ja käyttöapua tarvittaessa: Kati Kuula, työvoimapalveluasiantuntija, MTK, 045 112 9173, kati.kuula@mtk.fi