MTK Asikkala

MTK Asikkala on maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien paikallinen etujärjestö.

Vuoden 2019 lopussa jäsenmaksun maksaneita jäseniä oli 546 ja jäsentiloja 193.

Peltoa yhteensä 6 094 ha ja metsää 12 274 ha.

 

Liity jäseneksi

Puheenjohtaja

Liisa-Marjatta Pietinen

050 356 2464

pietinen.liisa[ at ]gmail.com

Varapuheenjohtaja

Ilkka Kommeri

040 579 3022

ilkka.kommeri[ at ]ruokavirasto.fi

Sihteeri

Sanna Varsaluoma

040 840 8604

sanna.varsaluoma[ at ]hotmail.com

Jäsensihteeri

Jyrki Näsi

040 574 8742

jyrki.nasi[ at ]phnet.fi

Johtokunta
null Kokkaa kotimaista syksyllä 2021

Ajankohtaista

Kokkaa kotimaista syksyllä 2021

4.10.2021

 

Kokkaa kotimaista -tapahtuma sai hyvän vastaanoton Vääksyn Yhteiskoulussa ja siellä kokattiin jo toistamiseen lokakuun alussa. VYK:n oppilaat valmistivat possuvokkia kasvislisäkkeellä ja jälkiruokana oli jogurttivaahtoa kauramurulla.

Kiitokset kuuluu seuraaville yhteistyö tahoille: Toukolan Vihannestila, Jaakkolan Omenatilalta. Mattssonin Luomumarjatila, Kyöstilän tila, Hannu Simolin Luomu-Tila, Vääksyn Mylly Oy, Tuottajain Maito Sysmä ja Vääksyn ruokakaupat.

Kiitos yhteistyöstä kaikille osapuolille!

 

MTK Asikkalan tuomia tuotteita ottivat kiitollisina vastaan vasemmalla Tiina Niemi ja Johanna Uusi-Uitto. Kuva: Liisa-Marjatta Pietinen
MTK Asikkalan tuomia tuotteita ottivat kiitollisina vastaan vasemmalla Tiina Niemi ja Johanna Uusi-Uitto. Kuva: Liisa-Marjatta Pietinen

 

Kokkaa kotimaista -tapahtuma (syksy 2021)


Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto (MTK) on tehnyt Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmallin kahdeksasluokkalaisille. Mallin tavoitteena on kertoa suomalaisesta alkutuotannosta herkullisella ja konkreettisella tavalla. Samalla malli herättelee kokeilemaan itse kokkaamista, tutustuttaa oppilaat suomalaiseen ruokaan, ruuantuottajiin ja suomalaiseen, rikkaaseen ruokakulttuuriin.


Tämän vuoden pääraaka-aineita ovat kasvikset, possun liha ja marjat. Ruuan yhteiskunnalliset ulottuvuudet ovat vahvistuneet, ja tulevaisuuden kuluttajia, yläkoululaisia kiinnostaa yhä enemmän, mitä he syövät sekä miten ja missä ruoka on tuotettu. Ruokavalinnat ja ruuan alkuperä ovat myös nuorten kiinnostuksen kohteena, ja niistä keskustellaan paljon sosiaalisen median kanavissa. Keskustelun keskiössä ovat terveellinen ruokavalio, ruuan vastuullisuus ja ympäristökysymykset.


Ruuan valmistaminen alusta alkaen raaka-aineista on vähentynyt. Kokkaa kotimaista -kampanja haluaa innostaa ruuanlaittoon ja tarjoaa oppilaille kassillisen kotimaisia raaka-aineita. Yhdessä kokatun ja nautitun aterian voima on vaikuttava.


Kokkaa kotimaista -kampanja on osa MTK:n toteuttamaa ruokakasvatusta ja kouluyhteistyötä. Kampanjaa ovat toteuttamassa paikalliset MTK-yhdistykset, MTK-liitot ja sekä MTK-keskusliitto. Kokkaa kotimaista -kampanjan mahdollistaa MTK-Säätiö. Syksyllä 2020 toteutettu kampanja tavoitti reilut 7500 kahdeksasluokkalaista ja 155 yläkoulua eri puolilla Suomea. Kampanjan sisältöä on rakennettu yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton kanssa.


Teksti on lainattu julkaisuvapaasta MTK:n tiedotteesta.

 

Liitteet