Kokkaa kotimaista syksyllä 2021 - MTK-Asikkala
MTK Asikkala
MTK Asikkala on maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien paikallinen etujärjestö.
Vuoden 2019 lopussa jäsenmaksun maksaneita jäseniä oli 546 ja jäsentiloja 193.
Peltoa yhteensä 6 094 ha ja metsää 12 274 ha.
Puheenjohtaja
Liisa-Marjatta Pietinen
050 356 2464
pietinen.liisa[ at ]gmail.com
Varapuheenjohtaja
Ilkka Kommeri
040 579 3022
ilkka.kommeri[ at ]ruokavirasto.fi
Sihteeri
Sanna Varsaluoma
040 840 8604
sanna.varsaluoma[ at ]hotmail.com
Jäsensihteeri
Jyrki Näsi
040 574 8742
jyrki.nasi[ at ]phnet.fi
JohtokuntaAjankohtaista
Kokkaa kotimaista syksyllä 2021
4.10.2021
Kokkaa kotimaista -tapahtuma sai hyvän vastaanoton Vääksyn Yhteiskoulussa ja siellä kokattiin jo toistamiseen lokakuun alussa. VYK:n oppilaat valmistivat possuvokkia kasvislisäkkeellä ja jälkiruokana oli jogurttivaahtoa kauramurulla.
Kiitokset kuuluu seuraaville yhteistyö tahoille: Toukolan Vihannestila, Jaakkolan Omenatilalta. Mattssonin Luomumarjatila, Kyöstilän tila, Hannu Simolin Luomu-Tila, Vääksyn Mylly Oy, Tuottajain Maito Sysmä ja Vääksyn ruokakaupat.
Kiitos yhteistyöstä kaikille osapuolille!

Kokkaa kotimaista -tapahtuma (syksy 2021)
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto (MTK) on tehnyt Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmallin kahdeksasluokkalaisille. Mallin tavoitteena on kertoa suomalaisesta alkutuotannosta herkullisella ja konkreettisella tavalla. Samalla malli herättelee kokeilemaan itse kokkaamista, tutustuttaa oppilaat suomalaiseen ruokaan, ruuantuottajiin ja suomalaiseen, rikkaaseen ruokakulttuuriin.
Tämän vuoden pääraaka-aineita ovat kasvikset, possun liha ja marjat. Ruuan yhteiskunnalliset ulottuvuudet ovat vahvistuneet, ja tulevaisuuden kuluttajia, yläkoululaisia kiinnostaa yhä enemmän, mitä he syövät sekä miten ja missä ruoka on tuotettu. Ruokavalinnat ja ruuan alkuperä ovat myös nuorten kiinnostuksen kohteena, ja niistä keskustellaan paljon sosiaalisen median kanavissa. Keskustelun keskiössä ovat terveellinen ruokavalio, ruuan vastuullisuus ja ympäristökysymykset.
Ruuan valmistaminen alusta alkaen raaka-aineista on vähentynyt. Kokkaa kotimaista -kampanja haluaa innostaa ruuanlaittoon ja tarjoaa oppilaille kassillisen kotimaisia raaka-aineita. Yhdessä kokatun ja nautitun aterian voima on vaikuttava.
Kokkaa kotimaista -kampanja on osa MTK:n toteuttamaa ruokakasvatusta ja kouluyhteistyötä. Kampanjaa ovat toteuttamassa paikalliset MTK-yhdistykset, MTK-liitot ja sekä MTK-keskusliitto. Kokkaa kotimaista -kampanjan mahdollistaa MTK-Säätiö. Syksyllä 2020 toteutettu kampanja tavoitti reilut 7500 kahdeksasluokkalaista ja 155 yläkoulua eri puolilla Suomea. Kampanjan sisältöä on rakennettu yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton kanssa.
Teksti on lainattu julkaisuvapaasta MTK:n tiedotteesta.
Liitteet
Ajankohtaista liitossa

